Voorbeelden van een jaarverslag - Jaarverslag Maken

Voorbeelden van een jaarverslag


jaarverslag Op deze pagina zullen we voorbeelden van jaarverslagen plaatsen, zodat voor ieder soort bedrijf een aantal voorbeelden beschikbaar is waar men zich aan kan meten. Een voorbeeld moet niet als een directe handleiding worden gezien voor uw jaarverslag, maar wellicht krijgt u inspiratie door het lezen van de jaarverslagen. Dit kan zijn de manier waarop informatie gepresenteerd wordt, maar ook de manier waarop het document gestyled is.

Voorbeelden grote bedrijven

Vooral grote bedrijven maken van hun jaarverslag een enorm verslag. De aandeelhouders zullen namelijk flink speculeren naar aanleiding hiervan. Daarom zal een groot bedrijf niet besparen op het maken van een uitstekend jaarverslag.

Vooral als de cijfers tegenvallen is het zaak dit op een juiste manier te presenteren. De oorzaken moeten duidelijk aangekaart worden, en als het even kan moeten de vooruitzichten positief belicht worden.

Hieronder vindt u een aantal jaarverslagen van grote bedrijven:

  • Het jaarverslag van de KLM
  • Het jaarverslag van Shell
  • Het jaarverslag van de Hema


Kleine bedrijven

Kleine bedrijven zijn niet verplicht tot het maken van een jaarverslag. Deze hoeven enkel een jaarrekening te maken en deze te deponeren bij de Kamer van Koophandel.